ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,1 ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑ !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ !!!


Akis Tselentis
Το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται φυσιολογικά

αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να που με ότι ήταν το κυρίως γεγονός. Περιμένω ακόμα μερικούς ισχυρούς μετασεισμούς για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού. Όλο το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος έχει ενεργοποιηθεί. Ο σεισμός προκάλεσε μικρο τςουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει η δυνατότητα να προκαλέσει ισχυρά τςουναμι. 
Ελπίζω αυτή τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετά από κάθε σεισμό "ειδικοί" να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης όπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς..... Το μέγεθος του σεισμού μετα τους τελευταίους υπολογισμούς ανέρχεται στα 6.4R.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!





G.I. Homepage - Institute of Geodynamics παρατηρούμε μια μετατωπιση των σεισμικών επικέντρων πανω στο ρήγμα προς τα ΝΝΔ κατι που αναμένεται αφου το τμήμα αυτο ηταν ενεργό τους τελευταίους μήνες ΒΒΔ του Αθαιρα. Οπως ανέφερα απαιτείται προσοχή να ενημερώνεστε απο την ιστοσελίδα και τις ανακοινώσεις του Επίσημου Σεισμολογικού φορέα - Γεωδυναμικο που λειτουργεί σε 24ωρη βαςη δίκτυα στην περιοχή και μην δίνετε βαςη σε φιμολογίες.







Συνεδρίασε η πολιτική προστασία- τελευταία νέα από τον σεισμό


Μόλις έληξε η σύσκεψη της πολιτικής προστασίας στην αντιπεριφέρεια και τα νεώτερα είναι.
Ο καθηγήτής Ευθύμης Λέκκας , Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας φτάνει με ελικόπτερο σε λίγο στη Λευκάδα , σε λίγο φθάνει και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η πρώτη μέριμνα είναι να ανοίξει το οδικό δίκτυο στο Αθάνι, τα Πευκούλια και το Καλαμίτσι. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ευάγγελος Ανδρεάτος ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα και εκτός από σκηνές που στέλνονται εάν χρειαστεί θα φτάσει και καράβι για τυχόν σεισμόπληκτους.

Τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει.



Το νοσοκομείο Λευκάδας αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά ενώ στέλνονται ενισχύσεις απο γιατρούς και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας της Βασιλικής. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία οι ώρες είναι δύσκολες.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική .

Δύο τα θύματα από το σεισμό
Μία 64χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε μετά το σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα. Η άτυχη γυναίκα έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική και έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Όπως και μία δεύτερη γυναίκα 74χρονη από το χωριό Αθάνι.








Akis TselentisΕνεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Είναι ένα πολύ μεγάλο ρήγμα και
χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδή οι περιοχές εκεί έχουν απότομα 
πρανή μπορεί να έχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που είναι πολύ παλιά η έχουν εμφανή σημάδια αστοχίας. Να κατεβάσουμε όλα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδιά ασυνόδευτα η να παίζουν κοντά σε πέτρινες μάντρες (λιθιές όπως λέμε στο Ιόνιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία.

Δυστυχώς έχουμε 2 γυναίκες  νεκρές ..

Μόλις τώρα επιβεβαιώθηκε από τη δημοσιογράφο του lefkadapress Βιβιάννα Βαρδή ότι υπάρχουν δυο γυναίκες νεκρές στη Βασιλική της Λευκάδας μιας και της     καταπλάκωσε κατολισθήσεις

από το βουνό .
Η γυναίκες διακομίσθηκαν  από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λευκάδας…

Akis Tselentis
Σχετικά με τον πρόσφατο σεισμό στη Λευκάδα έγινε στο ΒΒΑ άκρο του γνωστού ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί η περιοχή έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό. Σίγουρα θα έχουμε  πολύ πλούσια μετασεισμική δράση με ισχυρούς μετασεισμούς που μπορεί να φτάσουν τα 5.5 Ρίχτερ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του σεισμογράφου του Γεωδυναμικού στο Φισκάρδο http://bbnet.gein.noa.gr/plots/FSK.html
Καθώς και στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικου. Ι.





















ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ