ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Έξω απ' τα δόντια και μάλιστα με... ονόματα και διευθύνσεις μίλησε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκουδης







Έξω απ' τα δόντια και μάλιστα με... ονόματα και

διευθύνσεις μίλησε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, τόσο για το θέμα των χρεών προς το Δημοτικό Ταμείο, όσο και για τον πόλεμο των ναυτιλιακών εταιρειών που μαίνεται τους τελευταίους μήνες στην Κεφαλονιά, με φόντο τα δρομολόγια από και προς το νησί.
Ο αντιδήμαρχος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι οι δύο από τους «μεγαλοοφειλέτες προς το Λιμενικό Ταμείο» για τους οποίους η Λαϊκή Συσπείρωση συχνά έκανε λόγο και πίεζε ώστε να δοθούν τα ονόματα από τη διοίκησή του, είναι η ίδια η οικογενειακή του επιχείρηση (Kefalonian Lines) αλλά και η εταιρεία του κ. Καλαφάτη (Ιόνιαν Κάλκ).
Ο αντιδήμαρχος, με μια ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί, αποκάλυψε τα ονόματα των δύο εταιρειών προσθέτοντας ότι η Kefalonian Lines έχει εξοφλήσει το 2013, το 2014 και μέρος του 2015, και έχει δώσει 100.000 ευρώ το καλοκαίρι, αφήνοντας ένα υπόλοιπο που θα εξοφληθεί έως το τέλος του 2015, ενώ η εταιρεία του κ. Καλαφάτη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λυκούδη, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το δικό της χρέος.
Η κυβέρνηση στηρίζει την ανταγωνίστρια εταιρεία
Ο κ. Λυκούδης όμως προχώρησε ακόμη περισσότερο και μίλησε για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με την ακτοπλοΐα, κατηγορώντας ανοιχτά την κυβέρνηση ότι ευνοεί την ανταγωνίστρια εταιρεία, δίνοντας άδεια, όπως είπε, σε δρομολόγια με απόσταση μόνο 45 λεπτών από τα δρομολόγια της Kefalonian Lines, με σκοπό να κλείσει την δεύτερη!
«Όλα αυτά γίνονται εκ του πονηρού και σκοπό έχουν να σπιλώσουν πρόσωπα και επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες ζουν 150 και πλέον Κεφαλονίτες εργαζόμενους» θα πει και θα προσθέσει «όπως είναι τιμή μου που αυτή η εταιρεία η οποία στήριξε τον πνεύμονα της Κεφαλονιάς που είναι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, βρίσκεται σήμερα διωκόμενη από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία έχει πολιτικές διαφορές μαζί μας, όταν εμείς ποτέ δεν πράξαμε ανάλογα για επιχειρήσεις που πολιτικά δεν ήταν κοντά μας». Και θα συνεχίσει: «ο σκοπός της πολιτικής δίωξης είναι να κλείσει (η Kefalonian Lines) και σ' αυτό τον σκοπό συμπορεύεται η παράταξη του ΚΚΕ »
Στη συνέχεια, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία δύο διαφορετικές εταιρείες να έχουν τόσο μικρή απόσταση ανάμεσα στα δρομολόγια προς το ίδιο νησί και επανέλαβε ότι θεωρεί πως κάτι τέτοιο έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας και σκοπό έχει μόνο το να κλείσει την Kefalonian Lines.

Δείτε τις καταγγελίες του κ. Λυκούδη

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ