ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)





elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  !!!    3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα λεηλασία των συντάξεων, τη δραστική συρρίκνωση όλων των παροχών και τη διάλυση βήμα - βήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης από κυβέρνηση - «κουαρτέτο». Τα νέα μέτρα προστίθενται στα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια των προηγούμενων μηνών (μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας κοκ). Τώρα η επίθεση ξεδιπλώνεται με άξονες τις παραπέρα περικοπές στους συνταξιούχους και τη διαμόρφωση του «νέου» ασφαλιστικού μοντέλου, της «νέας αρχιτεκτονικής» του Ασφαλιστικού. Το πόρισμα της «Επιτροπή σοφών», που είναι η βάση, προβλέπει την κατάργηση κάθε κρατικής εγγύησης για το ύψος της σύνταξης πέρα των 360 ευρώ, την εξάλειψη κάθε στοιχείου εσωτερικής αλληλεγγύης και αναδιανομής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να μην πέσει στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί μειώσεων που θα υπηρετούν την «ισονομία» και θα αποκαθιστούν «αδικίες». Την ώρα που ρέει πακτωλός στους μεγαλοεπιχειρηματίες μιλάνε για «μειώσεις με δικαιοσύνη», όταν το μέσο εισόδημα από συντάξεις (κύριες - επικουρικές ή κάποια άλλη σύνταξη) είναι 833,6 ευρώ, χωρίς μάλιστα να αφαιρεθεί ο φόρος που αναλογεί.

Η νέα φιλολογία για κατάργηση των «πρόωρων συντάξεων», όταν έχουν καταργηθεί όλα τα καθεστώτα που προέβλεπαν ειδικά ηλικιακά όρια, σημαίνει κατάργηση Βαρέων – Ανθυγιεινών. Η κατηφόρα για τα λαϊκά δικαιώματα δεν έχει πάτο. Με βάση τις στρατηγικές κατευθύνσεις, που ενσωματώνει το 3ο μνημόνιο, βαίνουμε προς τη δημιουργία ενός μόνο Ταμείου για τις κύριες συντάξεις, που θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΙΚΑ. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται η κυβερνητική επιλογή για κατάργηση του ΜΤΠΥ στο οποίο, αφού επιβλήθηκαν μειώσεις μερισμάτων έως 35%, προβλέπεται νέα άμεση περικοπή ύψους 50%. Οι δραματικές μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης στα διαχρονικά λεηλατημένα ταμεία δεν περιορίζονται στις συντάξεις, αλλά περιλαμβάνουν όλες τις παροχές μαζί και την Υγεία.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1. Σύνταξη στα 67.
2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας.
3. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζονται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ.
5. «Εθνική σύνταξη», κάτι σαν φιλοδώρημα, που πάνω σ’ αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης (3ο μνημόνιο).
6. Όλα τα ταμεία σε ένα.
7. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8. Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9. Νέος φόρος για την ασφάλιση.
10. Απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από την ασφαλιστική εισφορά, αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων. Μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση.
11. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστική καταργείται η σύνταξη και η ασφάλιση για τους νέους.
12. Τσακίζεται η προστασία της μητρότητας, καταργούνται πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνεται η συμμετοχή στα φάρμακα.
13. Διατηρούνται όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν στα ταμεία 80δις!!!

Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν θεό την ΕΕ, ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Να προετοιμάσουμε τη νέα απεργιακή απάντηση στις 3 Δεκέμβρη απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Η διαδικασία προώθησης του νέου Ασφαλιστικού, να μας βρει στο πόδι. Κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής!!

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Όλοι και όλες στους δρόμους!!!
Ξεσηκωμός!!!
Να μην πτωχεύσει ο λαός!!!
Να υπερασπίσουμε τη βασικότερη κατάκτηση των εργαζομένων, την κοινωνική ασφάλιση!!!

Αργοστόλι 30/11/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ