ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή Αγώνα ΦορέωνΠρόσκληση
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού ανακοινώνει ότι, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων της Βόρειας Κεφαλονιάς, μετά από συνεννόηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και για να διευκολυνθεί η παρουσία των κατοίκων αλλά και για να παραβρίσκεται η περιφερειακή τοπική διοίκηση,
η συγκέντρωση των κατοίκων
θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/11,
στα Αντιπάτα Ερίσσου (στο «Πέτρινο») στις 11 πμ.
Καλούμε τους κατοίκους να δώσουν το «παρών».
Οι μαζικοί φορείς που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα εκτιμούν ότι, μετά την προηγούμενη σύσκεψη στην Έρισσο και την κινητοποίηση γονέων – μαθητών – εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα, υπήρξε πίεση στην κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση και λήφθηκαν ορισμένα μέτρα (κήρυξη Ιθάκης και Βόρειας Κεφαλονιάς ως σεισμοπλήκτων, παρατάσεις καταβολής φόρων κοκ). Κανένας εφησυχασμός, διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τη στάση του Υπουργού της Παιδείας, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σκληρά μέτρα σε βάρος των σεισμόπληκτων και περικοπές που δεν αντισταθμίζονται. Σε αυτή την κατεύθυνση αποχαρακτηρίστηκε ήδη από σεισμόπληκτος όλος ο υπόλοιπος Νομός, ενώ παράταση δόθηκε μόνο στην έκτακτη ανάγκη. Τα χρήματα για αποκαταστάσεις από τους προηγούμενους σεισμούς που υφαρπάχτηκαν από τους κωδικούς μαζί με τα ταμιακά διαθέσιμα για να δοθούν στους δανειστές δεν επανέρχονται. Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για πλήρη αποζημίωση των νέων σεισμόπληκτων, για μέτρα σε ατομικές κατοικίες και υποδομές. Οι παλιοί σεισμόπληκτοι, όπως συνάγεται από τα λεγόμενα του κυρίου Φίλη, δε μπορεί να έχουν απαιτήσεις. Όταν ο αγώνας για την αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια απαξιώνεται και επιστρατεύονται τα ΜΑΤ πρέπει να ανησυχούμε. Όταν στη μάχη που δίνουμε τοπική διοίκηση – βουλευτής και άλλοι παράγοντες του κατεστημένου σιωπούν, να βγάζουμε συμπεράσματα.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή μόνο ο οργανωμένος λαός, που δεν θα ξεγελαστεί από την επικοινωνιακή εικόνα, που θα διεκδικεί το δίκιο του, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Να παραταθεί το καθεστώς του σεισμόπληκτου για όλο το Νομό και, κυρίως, να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για την ανακούφιση παλιών και νέων σεισμόπληκτων. Να υλοποιηθούν τα αιτήματα του μαζικού κινήματος στο Νομό.

Δίνουμε το «παρών» στην συγκέντρωση των κατοίκων, συνεχίζουμε με την απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Δεκέμβρη, απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αργοστόλι 29/11/2015

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ