ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Είναι σίγουρο ότι η παρέμβαση αυτή του Μητροπολίτη θα συζητηθεί αφού......



Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ο νέος

μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος ο οποίος επισκέφτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα σε ώρα που αυτό συνεδρίαζε, εγκαινιάζοντας μία νέα σχέση με το πολιτικό προσωπικό της Κεφαλονιάς.
Ο μητροπολίτης αρχικά μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Κεφαλονίτη Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου (Γιαννουλάτου), ο οποίος μάλιστα υπήρξε και πανεπιστημιακός καθηγητής του Δημήτριου.




Ο Σεβασμιότατος θέλησε να παρουσιάσει στη Δημοτική Αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους το... βιογραφικό του, όπως είπε, και να τους καλέσει σε στενή συνεργασία, σε όσα τουλάχιστον θέματα κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Μίλησε επίσης για τους τρόπους που θα μπορούσε να συνεργαστεί η Μητρόπολη Κεφαλονιάς και η Εκκλησία με την πολιτική ηγεσία.
Κάλεσε μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να προσκαλέσει από κοινού με την Μητρόπολη τον Αναστάσιο για επίσημη επίσκεψη στην Κεφαλονιά.
Είναι σίγουρο ότι η παρέμβαση αυτή του Μητροπολίτη θα συζητηθεί αφού, αν μη τι άλλο, δείχνει, ότι μέσα στις προθέσεις του είναι η ενεργή παρέμβαση της Εκκλησίας στα πολιτικά και πολιτιστικά πράγματα της Κεφαλονιάς. Όπως είπε και ο ίδιος, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε παραταξιακά ή κομματικά παιχνίδια και ότι γι' αυτόν όλες οι παρατάξεις είναι ευπρόσδεκτες σε διάλογο και συνεργασία, η εκκλησία θα πρέπει να είναι συνοδοιπόρος του Δήμου και το αντίστροφο.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ