ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μιχαλάτος: Κοιμάται η Δημοτική Αρχή - Ντροπή για το Καφενείο της Καμπάνας - Καταργείται το Επιμελητήριο; ΜΕΡΟΣ 2ο .



Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Σάκη Βούτο, παρουσιάζεται σήμερα: Σ' αυτό, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης
Ενωμένης Κεφαλονιάς αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά... «χασαποταβέρνα», στο Καφενείο της Καμπάνας που κοντεύει να γίνει το... γεφύρι της Άρτας, αλλά και στην πιθανότητα κατάργησης του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και της ενσωμάτωσής του σε ένα ενιαίο επιμελητήριο με έδρα την Κέρκυρα!

Δημοτικό Συμβούλιο σαν... χασαποταβέρνα

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι ενώ ο νόμος δίνει αυξημένη πλειοψηφία στην δημοτική αρχή για να παίρνει όποιες αποφάσεις θέλει, κι ενώ ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ακριβώς αυτός, να ελέγχει δηλαδή τις αποφάσεις της, όποτε προσπαθεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα «αυτοί λειτουργούν σαν να βρισκόμαστε σε χασαποταβέρνα... φωνάζουν, λοιδορούν όσους πάνε κόντρα σ' αυτά που λένε αυτοί, βρίζουν, λες και είμαστε στο γήπεδο... »  

<<Έχει κερδίσει την συμπάθειά μου ο πρόεδρος...»


Συνέντευξη:

Σάκης Βούτος

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μιχαλάτος φαίνεται πώς δεν ρίχνει ευθύνες στον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκη Παπαναστασάτο για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο, αφού θεωρεί ότι παρότι ξεκίνησε με άσχημα στοιχεία, πλέον δίνει ευκαιρίες στην αντιπολίτευση να αναπτύξει τις απόψεις της, καταλήγοντας: «Έχει κερδίσει την συμπάθειά μας ο πρόεδρος.»

Η Δημοτική Αρχή κοιμάται

«Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλίνη».... Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε την κατάσταση που θεωρεί ότι επικρατεί στην Δημοτική Αρχή ο κ. Μιχαλάτος, όταν του ζήτησε ο Σάκης Βούτος να αναφέρει αυτά που πιστεύει ότι η παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς έχει κάνει σωστά. 

Εκείνος δεν βρήκε τίποτα σωστό να χρεώσει στην Δημοτική Αρχή και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Δημοτική κοιμάται, δεν έχει παραγωγή έργου, απεντάξεις έργων έχουμε... δεν έρχονται στα δημοτικά συμβούλια... 

Ας κάνουν τουλάχιστον το Καφενείο της Καμπάνας

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε και στο θέμα του Καφενείου της Καμπάνας, ένα θέμα που παρά τις πολλές υποσχέσεις από την Δημοτική Αρχή και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραμένει ακόμη άλυτο. «Αυτό είναι μία πληγή, δεν το δέχομαι, είναι προσβολή για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι προσβολή για το νησί μας». Ας δώσει το κτήριο στον Σύλλογο των Γονέων των ΑμεΑ που το ζητάνε, και μάλιστα για να το δουλέψουν με δικά τους χρήματα, δεν ζητάνε τίποτα από τον Δήμο. Μόνο να τους παραχωρηθεί το κτήριο». 

Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί Κοινωνικό Φαρμακείο, κάτι που ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μιχάλης Γάκης, έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, σκοντάφτει σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά και με την ασφάλεια των φαρμάκων. 

Τέλος μίλησε και για το κτήριο των Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο του οποίου είναι πρόεδρος.  

Η... καραμπόλα που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς!,

Σε μια περίεργη πολιτική... «καραμπόλα» που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην κατάργηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς αναφέρθηκε ο  κ. Μιχαλάτος, λέγοντας ότι λόγω πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται με τα επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά, που οι ηγεσίες τους πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία, έχει προταθεί ακόμη και το κλείσιμο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και η ενσωμάτωσή του σε ένα ενιαίο επιμελητήριο Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα! «Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο», θα σχολιάσει ο κ. Μιχαλάτος.


Για την ανυπαρξία δράσεων υπέρ των επαγγελματιών ή προς την κατεύθυνση της στήριξης του τουρισμού ρωτήθηκε ο κ. Μιχαλάτος, ο οποίος απαντώντας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, παρά μόνο για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας, προσθέτοντας ότι «αυτός που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο δήμος, ο οποίος εισπράττει, από σπήλαια, παραλίες, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. 6.000.000. Εισπράττει 6.000.000, χαλάει μόνο 100.000 ευρώ κι αυτό μόνο σε ταξίδια του αρμόδιου αντιδημάρχου ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά δεν γίνονται στοχευμένα και με πρόγραμμα.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί:




Συνέντευξη/Σύνταξη/Επιμέλεια:
Voutospress.gr - Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ