ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αφαίρεσε την ασυλία σε δύο Έλληνες ευρωβουλευτές το Ευρωκοινοβούλιο...



Αφαίρεσε την ασυλία σε δύο Έλληνες ευρωβουλευτές το Ευρωκοινοβούλιο...
Και οι δύο Ευρωβουλευτές πρόκειται να δικαστούν για αδκήματα που κατηγορούνται στην Ελλάδα.
Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου αποφάσισε την Τρίτη (8/12/2015) η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί, τον Οκτώβριο του 2015, από το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ελλάδος.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αφορά, την απαίτηση των ελληνικών αρχών προκειμένου να δικασθεί, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του σωφρονιστικού προσωπικού των φυλακών της Πάτρας, που είχε διαπράξει το 2010 ως δημοσιογράφος.
Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί στις ελληνικές αρχές άμεσα, προκειμένου να κινηθούν για τα περαιτέρω.
Συνέχεια δόθηκε από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, αμέσως μετά την απόφαση της να άρει την ασυλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.
Η απόφαση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ικανοποιεί σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιουλιο του 2015 και αφορά καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής, για την μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενο στις εκδοτικές επιχειρήσεις του σημερινού ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ανοίγει ο δρόμος για την δικαστική δίωξη του, για το αδίκημα της μη πληρωμής, μέρους των μισθών ενός πρώην υπαλλήλου του, στις εφημερίδες που εξέδιδε το 2013.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ