ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Περισσότεροι από 4.500 τραπεζοϋπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους!



Περισσότεροι από 4.500 τραπεζοϋπάλληλοι θα δουν την… έξοδο από την εργασία τους μέχρι το 2018. Αυτό επιβάλλουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας τους.

Ο σχεδιασμός των τραπεζικών διοικήσεων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτές, θα περιλαμβάνει πρωτίστως τις πωλήσεις μη τραπεζικών θυγατρικών στην Ελλάδα (ασφαλιστικές, τουριστικές επιχειρήσεις, asset management κτλ), από όπου αναμένεται να «ξελαφρώσει» το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, τα όποια νέα προγράμματα για εθελούσια έξοδο «τρέξουν» θα είναι περισσότερο στοχευμένα, σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις εργαζομένων. Και αυτό γιατί στα προηγούμενα προγράμματα καταγράφηκε αποχώρηση στελεχών, διευθυντών και υπαλλήλων που οι τράπεζες θα ήθελαν να έχουν μείνει στο δυναμικό τους και αντίθετα δεν αποχώρησαν εργαζόμενοι που θα επιθυμούσαν να έχουν φύγει.
Τι θα γίνει ανά τράπεζα

Για την Εθνική Τράπεζα η δέσμευση έναντι της DGComp είναι το προσωπικό να μειωθεί σε 10.695 εργαζόμενους από περίπου 12.300 στο 9μηνο εφέτος, και όπως αναφέρει η ΕΤΕ στο ενημερωτικό δελτίο της «απέχει από τη σχετική δέσμευση, δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις που αφορούν στην αποεπένδυση των εγχώριων μη-τραπεζικών δραστηριοτήτων».

Η Τράπεζα Πειραιώς καλείται να μειώσει τον αριθμό των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, με μέγιστο αριθμό τα 650 μέχρι τις 31.12.2017 από 778 στο εννεάμηνο εφέτος και να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των υπαλλήλων έναντι της αρχικής δέσμευσης για μέγιστο αριθμό τους 15.350. Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο όμιλος απασχολούσε 15.715 άτομα στην Ελλάδα (δεν περιλαμβάνονται το προσωπικό της Ημιθέας Α.Ε. και των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων της ΑΤΕ Ασφαλιστική).

Το κλείσιμο 64 καταστημάτων στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2017 ώστε να αριθμούν 563 από 627 που ήταν στις 30/9/2015 επιβάλλει το αναθεωρημένο restructuring plan της Alpha Bank. Ωστόσο σε επίπεδο εργαζομένων καλείται να περιορίσει τον αριθμό τους κατά 174 άτομα μέχρι το τέλος του 2017, σε 9.504 άτομα από 9.678 που ήταν στο 9μηνο εφέτος. Η παραπάνω περικοπή μπορεί να επέλθει μόνο από τις πωλήσεις non core business assets και τις συνταξιοδοτήσεις.

Το αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank, προβλέπει την μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα σε 510 κατ’ ανώτατο όριο έως το 2018, καθώς και του αριθμού των υπαλλήλων στην Ελλάδα σε 9.800 κατ’ ανώτατο όριο. Η τράπεζα σήμερα απασχολεί 10.803 εργαζόμενους, οπότε περίπου 1.000 θα αποχωρήσουν από τον όμιλο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ