ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Σπαθής: Η κρίση πλέον είναι εδώ - Κλέφτες είναι αυτοί που βάζουν την φορολογία - Δεν αποκλείεται να είμαι υπ. βουλευτής



Σχεδόν απέκλεισε την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για τρίτη φορά, για την
προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου ο Σταύρος Σπαθής, άφησε ανοικτό όμως το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής σε επόμενες εκλογές!

Ο πρόεδρος της Κράνης μίλησε για την κρίση που βιώνει πλέον και η Κεφαλονιά, για τα μαγαζιά που κλείνουν, τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου για να τονωθεί η κίνηση, τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις κόντρες του με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο στο Επιμελητήριο και πολλά άλλα.

Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος

Η συνέντευξη στον Σάκη Βούτο ξεκίνησε με την εξομολόγηση ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου αφού όπως είπε, είναι «καλό είναι να αναλάβουν νέα παιδιά, τα οποία θα συνεχίσουν το έργο που ξεκινήσαμε». «Νομίζω ότι δύο θητείες είναι καλά», συνέχισε «δεν νομίζω ότι θα κατέβω για τρίτη». Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη αύξηση των μελών, επί της δικής του θητείας, αφού ο σύλλογος ξεκίνησε με 50 μέλη και πολύ σύντομα ξεπέρασε τα 170 για να φτάσει σήμερα τα 500 μέλη.

Είναι λυπηρό να βλέπεις μαγαζιά μα κλείνουν 



Συνέντευξη:

Σάκης Βούτος
Για τα μαγαζιά που κλείνουν λόγω της κρίσης είπε τα εξής: «Είναι λυπηρό να βλέπεις μαγαζιά να κλείνουν γιατί οι ιδιοκτήτες τους πλέον δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα ευρώ τζίρο. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και 8 χρόνια πλέον έχει έρθει και στα νησιά μας. Έχουμε στείλει επιστολές. Έχουμε κάνει διαβήματα και στον Πρωθυπουργό, και στον υφυπουργό Ανάπτυξης, και στον υπουργό Εσωτερικών. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη φορολόγηση. Ζητήσαμε την μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά, κάναμε το πρώτο συνέδριο εμπορικών συλλόγων Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά με πρώτο και κύριο θέμα την μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά. »

Κλέφτες είναι αυτοί που είναι «πάνω»...

Ο Σάκης Βούτος ρώτησε τον κ. Σπαθή σχετικά με την φήμη που συνοδεύει μερικές φορές επαγγελματίες ότι κλέβουν, ότι φοροδιαφεύγουν κ.λπ. Εκείνος απάντησε ότι ο επαγγελματίας δίνει κάθε μέρα εξετάσεις, ο χώρος ξέρει πολύ καλά αν κάποιος επαγγελματίας κλέβει ή όχι. Καλύτερες εξετάσεις από αυτές δεν υπάρχουν. «Κλέφτες είναι αυτοί που είναι... εκεί πάνω», θα πει χαρακτηριστικά. Και θα συνεχίσει «κλέφτες είναι αυτοί που βάζουν την φορολογία. Γιατί όταν ένα μαγαζί ξεκινάει με την φορολογία στο 75%, τότε έχει μπει το κράτος μεγαλομέτοχος στην επιχείρησή σου. Και μετά από το 25% που μένει τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, τον ΟΤΕ, τους υπαλλήλους; ... Θέλουν να κλείσουν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αφήσουν μόνο τα τραστ. Αυτή είναι όλη η αλήθεια! Θέλουν να μας κάνουν υπαλλήλους, των 300-400 ευρώ»

Η Λευκή Νύχτα

Ο κ. Σπαθής μίλησε επίσης για το Χριστουγεννιάτικο χωριό λέγοντας ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν οι Kings στα... Αγιοβασιλάτα (όπως ονομάστηκε το χωριό που στήνεται στην Πλατεία Καμπάνας), ενώ στις 29 του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί και μια νέα συναυλία, στην Πλατεία Καμπάνας αυτή τη φορά, ενώ από φέτος ξεκινάει και ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας», όπου τα μαγαζιά, εκείνο το βράδυ θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα (2-3 ίσως και 4 το πρωί), με ειδικές προσφορές για όσους θέλουν να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου, να ψωνίσουν τα δώρα τους κ.λπ. Η Λευκή Νύχτα της Κεφαλονιάς θα διαφημιστεί και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια και ο πρόεδρος της Κράνης πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Στην έκθεση όλοι σταματούσαν στο περίπτερο της Κεφαλονιάς

Στο μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι οι επισκέπτες της Έκθεσης Τουρισμού Expo στην Αθήνα για την Κεφαλονιά, αναφέρθηκε επίσης ο κ. Σπαθής, λέγοντας ότι όλοι όσοι πέρασαν από το περίπτερο σταμάτησαν, είτε για να δουν τα τοπικά προϊόντα είτε για να δοκίμαζαν την παραδοσιακή κρεατόπιτα, να μάθουν για τις τουριστικές δυνατότητες της Κεφαλονιάς και γενικά έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον. Στην έκθεση ήταν επίσης ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Σπύρος Γασπαρινάτος, η ιδιοκτήτρια εστιατορίου στου Φισκάρδο Βάσω Κουλουμπαρίτση, το τουριστικό πρακτορείο Κατσούρης, η πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Κ. Ατσάρου  κ.α.

Ο κ. Σπαθής μίλησε επίσης για την κόντρα με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και τα όσα έγιναν στο Επιμελητήριο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ηχητικά και από κάτω σε video
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη σε video





Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ