ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβες Ζαφειρόπουλου: Το μηχανοστάσιο στο νοσοκομείο είναι έτοιμο να εκραγεί ενώ τα «φιλέτα» παρέμεναν αναξιοποίητα





Για όλους και για όλα μίλησε ο, μέχρι και πριν λίγες ημέρες, διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον Σάκη Βούτο.


Τα 38 ακίνητα του υπουργού και τα 38... μανταλάκια του διοικητή


Από τις πρώτες στιγμές της συνέντευξης φάνηκε ότι ο τ. διοικητής ήταν θυμωμένος με την ηγεσία του υπουργείου, κυρίως για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων, κατηγόρησε το υπουργείο για κομματοκρατία ενώ ισχυρίστηκε ότι η συνέντευξη που έδωσαν όλοι οι διοικητές νοσοκομείων ήταν προσχηματική με σκοπό την αποπομπή τους.

«Η πρώτη φορά Αριστερά δεν είναι, ούτε κάτι νέο ούτε έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Ο άλλος ξέχασε 38 ακίνητα να δηλώσει, ενώ εγώ δεν έχω ούτε 38 μανταλάκια στο σπίτι μου, για να κάνω και ένα ευφυολόγημα. Αυτή είναι η συμπεριφορά της Αριστεράς που κόβει κεφάλια και μου θυμίζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, με τις κλαδικές κ.λπ. Εκεί πάνε να γυρίσουν την Ελλάδα.»


 Το... κομματικό στέλεχος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Το περίεργο βέβαια είναι ότι και ο κ. Ζαφειρόπουλος προέρχεται από... κομματικό σωλήνα, αφού ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα και προφανώς επιλέχτηκε λόγω αυτής του της ιδιότητας, οπότε ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί το υπουργείο με έναν διοικητή που προέρχεται από άλλον πολιτικό χώρο.

Εκείνος απάντησε ότι ήδη το ένα από τα δύο χρόνια που ήταν διοικητής, ήταν με κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα. Προκάλεσε μάλιστα το υπουργείο να πει ή να φέρει οποιοδήποτε έγγραφο που να φανερώνει ότι υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στη συνεργασία τους.

Ο διοικητής της ΥΠΕ μιλούσε με τους συνδικαλιστές και όχι μαζί μου
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ζαφειρόπουλος ισχυρίστηκε ότι ενώ εκείνος σεβόταν την ιεραρχία και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή επιλέχτηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εκείνοι δεν έκαναν το ίδιο.




Συνέντευξη:

Σάκης Βούτος
Κατηγόρησε μάλιστα τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) ότι ενώ  προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, μέσω τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων, εκείνος δεν σήκωνε ποτέ το τηλέφωνο, ακόμη και για θέματα επείγοντα. «Ενώ το σήκωνε στους συνδικαλιστές και σε όλα τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», θα πει χαρακτηριστικά. Και θα συνεχίσει: «Αν ήθελε η κυβέρνηση να κάνει πογκρόμ κομματικών στελεχών για να βάλει τους δικούς της ας έβγαινε να το πει στον κόσμο. Όχι να λέει ότι είναι αξιοκρατική η διαδικασία και να λένε ότι διαφέρουν από τους προηγούμενους. Όχι, δεν διαφέρουν από τους προηγούμενους, είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους». Πρόσθεσε επίσης ότι είχαν υπογράψει για την παραμονή του ως διοικητής στο νοσοκομείο το 70% των εργαζόμενων.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες περί... κομματόσκυλων απάντησε ότι εκείνος ποτέ δεν έχει κρύψει ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία, όμως ποτέ δεν αποδέχτηκε έναν τέτοιο χαρακτηρισμό αλλά και ποτέ δε χρησιμοποίησε την κομματική του ιδιότητα. «Ποτέ δεν μετακίνησα έναν υπάλληλο για κομματικούς λόγους. Αν δεν δούλευαν ναι, και... δόξα τω Θεώ, υπήρχαν κάποιοι.»

Η επιτροπή και τα καλαμπούρια

Για την επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών μίλησε επίσης ο κ. Ζαφειρόπουλος, επιτροπή στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο Κεφαλονίτης κ. Γιαννουλάτος, και για την οποία ο διοικητής σχολίασε ότι «συμπαθής ήταν ο κ. Γιαννουλάτος, πήγαμε εκεί, καλαμπουρίσαμε... και μετά συζητάγαμε για το πώς πήγαινα εγώ από το Ληξούρι στο Αργοστόλι. Αυτή ήταν η... σοβαρή συνέντευξη.... πέντε λεπτά και μετά συζήτηση για την... μορφολογία του εδάφους της Κεφαλονιάς».
Αφήνουν ακέφαλο το νοσοκομείο

Τέλος, για την επιλογή του νέου διοικητή απάντησε ότι έχουν καθυστερήσει την επιλογή γιατί «η τρόικα τους πιέζει να βάλουν αξιοκρατικά κριτήρια, αν κι εκείνοι βάζουν μέσα... συνεντεύξεις και διάφορα για να κάνουν τα δικά τους...». «Θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν να γίνει η επιλογή του νέου διοικητή ώστε να έρθει εδώ, να του παραδώσω, κι ας πάω μετά στην ευχή της Παναγίας. Αντί γι' αυτό κόβει κεφάλια, αφήνει ακέφαλο το νοσοκομείο, βάζει να διοικήσουν οι διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας, που πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη, είναι γιατροί οι άνθρωποι, και με το ζόρι τους κάνει διοικητές.»

Το βιογραφικό

Σε ερώτηση για το ποια ήταν τα δικά του εφόδια όταν ανέλαβε εκείνος διοικητής του Νοσοκομείου, ποιες ήταν οι σπουδές του κ.λπ. ο κ. Ζαφειρόπουλος απάντησε τα εξής: «Είμαι οικονομολόγος, έχω πτυχίο στην Κοινωνιολογία και έχω μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Αμερική και συγκεκριμένα από την Νέα Υόρκη στην οποία σπούδασα και δούλεψα για 7 χρόνια ώσπου επέστρεψα στην Ελλάδα».

Το μηχανοστάσιο του νοσοκομείου είναι έτοιμο να εκραγεί!

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς μίλησε επίσης ο τ. διοικητής του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ το νοσοκομείο είχε πολύ καλές υποδομίες, οι προηγούμενες διοικήσεις το είχαν παρατήσει στη μοίρα του. «Κανένας δεν είχε βάλει ένα λιθαράκι να αλλάξει για παράδειγμα το μηχανοστάσιο. Τόσα εκατομμύρια πέρασαν από αυτή τη χώρα και από το χώρο της Υγείας αλλά δεν έκαναν κάποιες ριζικές αλλαγές εκεί που πονάει το νοσοκομείο. Στο μηχανοστάσιο πονάει, είναι έτοιμο να εκραγεί! Και θέλει πάνω από 50-100 χιλιάδες για να φτιαχτεί η καρδιά του μηχανοστάσιου, γιατί αν λυγίσει το μηχανοστάσιο λυγίζει όλο το νοσοκομείο. Αλλά τα λεφτά πήγαιναν αριστερά και δεξιά... Αυτό είναι μια μομφή και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι τόσο στους διοικητές, όσο στις κυβερνήσεις.»

Κάθε χρόνο μειώνουμε τον προϋπολογισμό
Ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική διαχείριση που έκανε η σημερινή διοίκηση λέγοντας όμως χαρακτηριστικά ότι ενώ κάθε χρόνο με την καλή διαχείριση μειώνοντας τα απαιτούμενα κονδύλια, η κυβέρνηση τα μείωνε κι άλλο! «Ήταν στη λογική: 'αν αντέχουν κόφ' τους κι άλλα...», θα πει περιγράφοντας τη λογική του υπουργείου.

Μεγάλη η περιουσία του νοσοκομείου διασκορπισμένη στους 5 ανέμους...

Στην μεγάλη περιουσία του νοσοκομείου η οποία παρέμενε για χρόνια αναξιοποίητη και σχεδόν άγνωστη αναφέρθηκε επίσης ο τ. διοικητής (αν και το ΦΕΚ για το «τέως» δεν έχει βγει ακόμη), λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ενδιαφερόταν κανένας, ήταν τα έγγραφα δεξιά κι αριστερά, χάναμε δίκες... δεν πήγαινε ούτε καν δικηγόρος να υπερασπιστεί το νοσοκομείο αλλά αυτό που μπορώ να πω πλέον... είναι ότι ανακαλύψαμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου, τα διασφαλίσαμε νομικά και είναι πλέον όλα καταγεγραμμένα σε επίσημα έγγραφα, τι ανήκει στο νοσοκομείο, ποιος το κατέχει, ποιοι είναι οι ενοικιαστές... έχουμε αλλάξει κλειδαριές, δεν είχαμε ούτε τα κλειδιά από κάποια διαμερίσματα και μαγαζιά. Κάναμε επίσης τις κατάλληλες αγωγές και τις κατάλληλες εξώσεις, έχουμε κινηθεί νομικά με δικηγόρους στην Αθήνα και στην Κεφαλονιά, έχουμε εξασφαλίσει 100% την περιουσία του νοσοκομείου και είμαστε στο στάδιο της αξιοποίησης.»


Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα όσα είπε για τα ακίνητα-φιλέτα που κατέχει το νοσοκομείο αναφέροντας το παράδειγμα μεγάλου χώρου που φιλοξενούσε καφετέρια, κοντά στο Χίλτον, της οποίας ο ιδιοκτήτης είχε φύγει, είχε παρατήσει και τα μηχανήματά του μέσα στο κατάστημα, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να χάνει αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. «Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την έξωση, όσο και για το να έρθει ο ιδιοκτήτης και να πάρει τα μηχανήματα, όπως πρόσταζε ο νόμος, και τώρα τον κυνηγάμε για να εισπράξουμε και τα ενοίκια». Επανέλαβε επίσης ότι ενώ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για την περιουσία του νοσοκομείου δεν ερχόταν σε καμία επικοινωνία με τον κύριο Ζαφειρόπουλο.

Θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη

Τέλος, ο κ. Ζαφειρόπουλος ξεκαθάρισε, ότι παρά τα όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν, θα προσφύγει τελικά στην Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση για την απόλυσή του. Σε ερώτηση του Σάκη Βούτου για του πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή, εκείνος απάντησε: «Από τη στιγμή που βγάζουν ένα αιτιολογικό ότι είναι ανίκανος κι επικίνδυνος και με βαθμολογούν κάτω από 3 με άριστα το 10, για να μην αποζημιωθώ,  αυτό είναι χτύπημα στην αξιοπρέπειά μου και στις ικανότητές μου. Εγώ τέτοια χτυπήματα δεν τα δέχομαι από κανέναν και από κάποιους που τους θεωρώ λιποβαρείς σε σχέση με εμένα, και τον κύριο Γιαννόπουλο και τον κύριο Κωστακιώτη, βάσει των πτυχίων μας, και ειδικά για τη θέση του Διοικητή.»


Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στην οποία αναφέρεται επίσης στην τρομερή υποστελέχωση του νοσοκομείου, στους χώρους του νοσοκομείου που χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια αλλά και στα συγκινητικά, όπως είπε, μηνύματα του κόσμου όταν έμαθαν για την αποχώρησή του.





Σύνταξη/επιμέλεια/Συνέντευξη: Voutospress.gr -  Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ