ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τα τρένα που φύγαν…



«Τα τρένα που φύγαν αγάπες μού πήρανε. Αγάπες και κλαίνε, ποια μοίρα τις μοίρανε», έγραφε το 1970 ο Βαγγέλης Γκούφας και τραγουδούσε η Βίκυ Μοσχολιού σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.
Όχι, δεν κάνουμε μουσικό ρεπορτάζ, αλλά ρεπορτάζ Δημοτικού Συμβουλίου, όπου χθες το βράδυ έγινε και πάλι ο χαμός, παρά το γεγονός ότι έλειπαν από τη συνεδρίαση τόσο ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο αναπληρωτής του, Διονύσης Λυκούδης. Όλη η… ιστορία έγινε σε δύο από τα οκτώ θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για ακόμη μια φορά, αντάλλαξαν πολλά γαλλικά και… φιλοφρονήσεις. Αιτία σε πρώτη φάση ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, θέμα για το οποίο θα αναφερθούμε σε ρεπορτάζ αργότερα και το άλλο ήταν η τοποθέτηση παιχνιδιών από τον επιχειρηματία κ. Λυκούδη στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Εδώ τα αίματα άναψαν για τα καλά μετά τις ερωτήσεις που έκαναν στο εισηγητή, Σπύρο Ματιάτο, οι δύο Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Γιάννης Κουρούκλης έκανε λόγο για κατάληψη της πλατείας από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία πριν πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο χαρακτήρισε γλάστρα. Ο Νίκος Γκισγκίνης συμπλήρωσε ότι δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα για την κατάληψη της πλατείας, ενώ έκανε την ερώτηση για το ποιος θα πληρώσει το ρεύμα. Ο Σπύρος Ματιάτος απάντησε πως δεν έχει αλλάξει κάτι από τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας μάλιστα πως παλαιότερα ο Δήμος Αργοστολίου παραχωρούσε δωρεάν την πλατεία στον συγκεκριμένο επαγγελματία. Ο Ηλίας Παρίσης χαρακτήρισε εμπαιγμό την απάντηση του κ. Ματιάτου και αποχώρησε από τη συζήτηση.

Η πολιτική αλητεία του Νίκου Ανουσάκη
Το κλίμα στην αίθουσα είχε πυροδοτηθεί επικίνδυνα και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν πήρε τον λόγο ο χειμαρρώδης όπως πάντα, Νίκος Ανουσάκης. «Πέφτει πολύ χαμηλά η αντιπαράθεση με αυτά που ακούγονται από τη Λαϊκή Συσπείρωση», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και συνέχισε: «Βγάζετε κακία και μίσος επειδή ο επιχειρηματίας που θα βάλει τα παιχνίδια στην πλατεία είναι συγγενής του Αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος και τίποτε άλλο. Είναι αρρώστια αυτό που έχει η Λαϊκή Συσπείρωση, την οποία προτρέπω να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει όλες τις παρανομίες του κ. Λυκούδη στην πλατεία. Ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για το αν η επιχείρηση παιχνιδιών έχει άδεια». Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της, Θεόφιλος Μιχαλάτος, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «ανίκανη» τη Δημοτική Αρχή τονίζοντας ότι την παράταξή του την αφορά η ουσία και όχι οι κορώνες. Ο Διονύσης Αραβαντινός σχολίασε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι σχολαστική με όλους και με όλα, τονίζοντας ακόμη ότι για να ερμηνευτεί ο Νίκος Ανουσάκης χρειάζεται να μελετήσουμε την… Φροϋδική θεωρεία. Για πολιτική αλητεία και για παραλήρημα κατηγόρησε η Λαϊκή Συσπείρωση τον Νίκο Ανουσάκη και αναρρωτήθεκε αν γίνει κάποιο ατύχημα στην πλατεία ποιος θα πληρώσει την νύφη. Τέλος, ο κ. Κουρούκλης ανέφερε ότι αυτό που πάει να στηθεί στην πλατεία είναι μόνο μια… μπίζνα, όπου τα παιδιά θα πληρώνουν αντίτιμο για να παίζουν στα τραμπολίνο και το τρενάκι.
Σημείωση: Ακολουθεί και το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ