ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα οι εκδηλώσεις για την «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά»,











Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα οι εκδηλώσεις για την «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) και το Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ στα Ιόνια Νησιά.
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι στην συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι, με θέμα το ρόλο του θρησκευτικού τουρισμού στην ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων, στο οποίο συμμετείχαν από κερκυραϊκής πλευράς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Κώστας Μπρεντάνος, ο δ/ντης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Ιονίων Νήσων του ΕΟΤ Κώστας Τσουμάνης κ.α.
Στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Υδατογραφίας στην Ιόνιο Βουλή με συμμετοχή καλλιτεχνών από τη σχολή υδατογραφίας του Σεργκέι Αδριάκα (Μόσχα) και του Εικαστικού Κέντρου Κορακιάνας και της Εικαστικής Ένωσης Κέρκυρας. Η έκθεση ζωγραφικής περιλάμβανε έργα των καλλιτεχνών που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης και του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας και διήρκεσε δύο ημέρες.
Στη συνέχεια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση πιάτων της παραδοσιακής ρωσικής κουζίνας καθώς και κερκυραϊκά εδέσματα στην πλατεία Δημαρχείου.
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριου τελέστηκε λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθησε πανηγυρική παρέλαση στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών της Κέρκυρας και της Ρωσίας καθώς και τιμητικού αγήματος από τα δύο πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αγκυροβόλησαν για τρεις ημέρες στο λιμάνι του νησιού.
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία του Ιωάννη Καποδίστρια και του Ναυάρχου Θεόδωρου Ουσακώφ και μετάβαση στο Βίδο όπου κατατέθηκαν στεφάνια και στο μνημείο Ελλήνων και Ρώσων που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης, η τοπική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.
Η Ρωσική αντιπροσωπεία αναχώρησε σήμερα το πρωί με επόμενη στάση την Λευκάδα όπου θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στις 10 & 11 Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά και στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του Θ. Ουσακώφ στη Ζάκυνθο.
Δηλώσεις Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
Την ικανοποίησή του για τη διάχυση των εκδηλώσεων σε όλα τα Ιόνια Νησιά εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, τονίζοντας: «Από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι η συνεργασία μας αυτή θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις θα γίνονται περισσότερες και ουσιαστικότερες. Η Κέρκυρα και η Ρωσία είναι δεμένες και με άρρηκτους δεσμούς φιλίας. Στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας νοιώθουμε να δυναμώνει η στήριξη και η αλληλεγγύη από τους παραδοσιακούς μας φίλους. Ευχαριστώ τους Ρώσους που επιλέγουν τα νησιά μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και νοιώθω δικαιωμένος γιατί καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκδηλώσεις για τη Ρωσική Εβδομάδα να διεξάγονται σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σειρά εκδηλώσεων και στρογγυλά τραπέζια για τον θρησκευτικό τουρισμό σε όλα τα Ιόνια Νησιά και νομίζω ότι, εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους Δημάρχους των Ιονίων, θα πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τουρισμό και τον πολιτισμό».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ