ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στη Seatrade Hamburg






Με ιδιαίτερη επιτυχία ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού – Πολιτισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, συμμετείχε με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων Seatrade Europe, που αναπτύχθηκε από 24 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2013, στο Hamburg Messe της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη Έκθεση αποτελεί το κορυφαίο Ευρωπαϊκό γεγονός στο χώρο της Κρουαζιέρας, όπου το Νησί μας συμμετέχει διαρκώς από το 2011, με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, που εκφράζονται με την κατακόρυφη άνοδο της συγκεκριμένης μορφής Τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Επίσης μέσα από τη συνεργασία με το εξειδικευμένο Γραφείο Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM HELLAS (κ.Κρίση Παλάση και κ.Πάνος Σωτηρίου), που επιμελείται επιτυχώς την προβολή του Νησιού μας, ο κ.Κεκάτος είχε συναντήσεις με τους Εκπροσώπους των Εταιρειών, που επιλέγουν την Κεφαλονιά ως προορισμό εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με σκοπό την περαιτέρω προβολή των δυνατοτήτων προσέλκυσης Κρουαζιεροπλοίων.

Στις συναντήσεις Εργασίας έγινε αναλυτική παρουσίαση των εκδρομικών δυνατοτήτων, που δίνουν την ευκαιρία στους Επιβάτες να γνωρίσουν όλο το Νησί, ενώ μελετήθηκε η προσάρτηση Θεματικών εξορμήσεων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (Μοναστήρια, Εκκλησίες, Μονοπάτια, Γαστρονομία κλπ) και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα Γερμανόφωνων Ξεναγών – Συνοδών, λόγω του ανοίγματος της Τουριστικής Αγοράς και σε Γερμανόφωνες Χώρες.

Εκπρόσωποι Νέων Εταιρειών θα επισκεφθούν σύντομα την Κεφαλονιά, έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης του Τουρισμού Κρουαζιέρας στο Νησί.

Τέλος στο εξειδικευμένο Συνέδριο για την Κρουαζιέρα, που έγινε παράλληλα με την Έκθεση, παρουσιάσθηκαν μεταξύ των άλλων, από διακεκριμένους Ομιλητές και Εμπειρογνώμονες, οι ευκαιρίες, οι προοπτικές και οι τρόποι ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας των περιοχών, που εντάσσονται στους διεθνείς προορισμούς προσέγγισης.

Η επόμενη παρουσίαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε θέματα Τουρισμού Κρουαζιέρας προγραμματίζεται για τη Seatrade Miami, από 10 έως 15 Μαρτίου 2014, στις Η.Π.Α.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ